ANNONS FRÅN DYNAMATE

De gör svenska företag redo för industri 4.0

Pär Holmgren, vd på DynaMate.

Effektivare drift, ökad produktivitet och förbättrad lönsamhet. DynaMate AB utvecklar, tillsammans med sina kunder, framtidens industri. I fokus står digitaliserade och hållbara tjänster i linje med Sveriges ”Nyindustrialiseringsstrategin” och ”Smart Industri”.

Publicerad Uppdaterad

DynaMate har många års erfarenhet av att stötta företag inom en rad olika branscher med att öka sin produktivitet och säkerställa sin leveranskvalitet.

– Vi har gått från att vara en konventionell leverantör av industritjänster till att rikta in oss än mer på tjänster som bidrar till utvecklingen av en Smart industri i Sverige. Det gör vi genom verksamheterna Produktion och Underhåll, Automation samt Maskinservice, säger Pär Holmgren, vd på DynaMate.

Förlänger nyttjandet av genomförda investeringar
Centralt i bolagets erbjudande är utveckling av specialiserade tjänster med ett hållbarhets- och digitaliseringsperspektiv utifrån varje kunds förutsättningar.

– Eftersom svensk industri har olika mognadsgrad erbjuder vi en bred palett av tjänster. Vi har exempel på kunder som är kvalificerade inom sitt segment, men som inte har kommit lika långt inom digitalisering. Här gäller det att anpassa sig utifrån bolagens unika förutsättningar och hur industrisegmenten ser ut i stort, säger Pär Holmgren och tillägger:

– Ur ett hållbarhetsperspektiv arbetar vi med att effektivt förlänga nyttjanden av redan genomförda investeringar inom industrin, något som ofta går under begrepp som ”Retrofit” eller ”Upcycling”. Vi adderar, enkelt förklarat, nya styrsystem och utför även mekaniska renoveringar samt bidrar till att öka tillgängligheten i befintliga maskiner.

Börja med att effektivisera befintlig utrustning
Enligt Jan Andersson, divisionschef för Produktion och Underhåll, krävs en bra grund att stå på innan ett bolag är redo för industri 4.0 och för att de ska kunna nyttja den nya tekniken:

– Vi rekommenderar att först se över den befintliga utrustningen, sätta alla processer och jobba med stopptider och stillestånd innan man börjar koppla upp maskinerna. Gör man ett bra grundarbete och effektiviserar det man redan har, kommer också den nya tekniken väl till pass. Det är bra att haka på digitaliseringståget, men se till att skynda långsamt. 

Pilotprojekt med goda resultat 
I ett pilotprojekt åt FM Mattson kopplade DynaMate upp bolagets maskiner för en realtidsmätning där stopp och störningar analyserades i anläggningen, för att därefter arbeta med att minimera dessa. Resultaten var goda: tillgängligheten ökade med cirka 30 procent på en av avdelningarna och kassationerna halverades.

– Det är en mindre investering att mäta stopptider i realtid och det finns mycket att tjäna på det i det fortsatta arbetet. I det här fallet fick FM Mattsson tillbaka gjorda investeringar, ROI, redan efter 13 veckor. Genom att effektivisera processerna runt befintlig utrustning finns stor potential att öka produktiviteten och tillgängligheten i anläggningarna, avslutar Jan Andersson.

Annonsinformation:

DynaMate erbjuder tjänster mot svensk industri och möjliggör effektivare drift, ökad produktivitet och förbättrad lönsamhet. De bedriver verksamhet inom tre områden: Produktion och Underhåll, Automation samt Maskinservice. DynaMate är ett av de största industriserviceföretagen i Sverige med över 125 anställda och med en omsättning på cirka 190 miljoner kronor. DynaMate är verksamma över hela Sverige. Läs mer här!

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.