Varning för robotattacker kan påverka svenska flygbolag

2018-04-11 09:23  
Syriska rebellgruppen Army of Islams bild uppges visa en av syriska regeringsstyrkornas bombattacker på östra Ghouta i Syrien i början av veckan. Foto: Army of Islam, via AP / TT

Risken för flyganfall i Syrien har gjort att den europeiska flygmyndigheten Eurocontrol har gått ut med en varning till flygbolag om att vara försiktiga i östra Medelhavet. Varningen gäller i tre dygn.

– Den här varningen kan påverka flygningar till och från Cypern. Vi har inga flygningar dit förrän på fredag, men vi följer naturligtvis utvecklingen, säger TUI:s talesperson Adam Györki.

För Apollos flygbolag Novair innebär varningen inte heller några förändringar i nuläget.

– Vi följer UD hela tiden och det har inte kommit några nya rekommendationer, säger Apollos talesperson Ann-Sofie Olsson.

Läs mer: Aleppo – en katastrof som sker online

Inte heller SAS flygningar påverkas för närvarande.

– Just nu flyger vi inte över det området, men generellt sett följer vi alltid de internationella riktlinjerna, säger SAS talesperson Mariam Skovfoged.

Flygkontrollmyndigheter i USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland har tidigare utfärdat varningar om att flyga över Syrien. Eurocontrols varning gäller över ett större område, inte bara i syriskt luftrum.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer