U-båtssimulator i Google Earth

2009-04-15 09:52  
Med en u-båtssimulator blir det både enklare och roligare att utforska världshaven i Google Earth.

Nu finns en u-båtssimulator för Google Earth. Den är mer inriktad på att utforska världshaven än att manövrera ett undervattensfartyg.

När Google lanserade sin webbversion av Google Earth släpptes samtidigt olika verktyg som låter användarna göra egna versioner av programmet.

Exempelvis olika simulatorer där man kan ratta en bil eller testa skärmflygning.

I februari öppnades ”3D Ocean” i Google Earth. Då blev det möjligt att även dyka ner i världshaven och utforska dem.

Tyvärr är det ganska svårt att navigera sig fram nere i havsdjupen. Men det både underlättas och blir mycket roligare med den u-båtssimulator som öppnats på seglingssajten Sea-Seek.

Där finns främst information om navigering och foton från olika hamnar runt om i världen. Men nu kan man även utforska ”den tysta världen” som ubåtskapten.

Simulatorn har egentligen inget att erbjuda den som vill lära sig något om u-båtar. Det enda som kan kontrolleras är hastighet, dykvinkel och färdriktning. Man kan inte heller stiga ombord på u-båten utan får nöja sig med att betrakta den utifrån.

Men simulatorn är ändå det hittills bästa hjälpmedlet för undervattensexpeditioner i Google Ocean.

Jan Melin

Mer om: U-båt Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer