Supertejpen som lagar det mesta

2013-10-30 09:38  

En ny tejp sägs vara 100 gånger starkare än silvertejp.

I en video lindar en man tejp runt ett spadskaft av trä som gått rakt av. Sedan belastar han skaftet med hela sin tyngd utan att det bryts.

Det som demonstreras är den nya tejpen Fiberfix som ska kunna användas för att laga det mesta av trä, plast och metall. Det amerikanska företaget som utvecklat tejpen hävdar att den är 100 gånger starkare än silvertejp. Men dyrare och krångligare att använda. Tejpen som är impregnerad med en slags harts ska först blötas. Sedan har man ungefär tre minuter på sig att applicera tejpen. Då börjar den härda vilket tar fem till tio minuter. Men för full styrka böra man vänta 24 timmar. Därefter kan den både slipas och målas.

Olikt silvertejp kan Fiberfix inte avlägsnas när den härdat om man inte använder brutala metoder som motorsåg eller svets, skriver företaget på sin sajt.

Tejpen säljs i olika längder och bredder där en förpackning med en 2,5 cm bred och 102 cm lång tejpremsa kostar motsvarande 40 kronor.

<iframe width="468" height="264" src="//www.youtube.com/embed/2qVXOxt8zKE?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Mer om: Silvertejp

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer