Star Trek lyste upp London

2013-03-25 11:42  

30 små lampförsedda robotar flög upp över London och formade logotypen för Star Trek.

I lördags kväll 23 mars kunde Londonborna se logotypen för film- och TV-serien Star Trek lysa upp himlen. Det var 30 quadrokoptrar försedda med LED-lampor som flög i en 94 meter hög formation 36 meter ovan marken.

Var och en av flygrobotarna var försedda med gps-mottagare och styrdes via radiokontroll från marken av operatörer från det österrikiska företaget Ars Electronica Futurelab.

Quadrokoptrarna som väger omkring ett halvt kilogram är av typen Asc Tec Hummingbird och tillverkas av tyska Ascending Technologies.

- Med den här flygande svärmen har vi utvecklat den helt nya konstformen flygande ljusskulpturer, säger Horst Hörtner, som är chef för Ars Electronica Futurelab, i ett pressmeddelande.

Skälet till att formationen blev just logotypen för Star Trek är att jippot var beställt av filmbolaget Paramount för att göra reklam för den kommande filmen Star Trek Into Darkness.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer