Snart lanseras Youtube Premium – och det kommer att kosta mer

2018-05-17 10:38  
Youtube lanserar snart en ny premium-tjänst. Foto: Jessica Gow / TT

Vill du slippa annonser och kunna se Youtubes egenproducerade serier som Cobra Kai? Då får du hosta upp lite mer pengar.

Snart lanserar Youtube sin nya premium-tjänst för de som vill ta del av sajtens serier och kunna se innehåll utan annonser, skriver sajten Recode.

Youtube har sedan 2015 haft prenumerationstjänsten Youtube Red som har erbjudit användare att ladda ner videor och lyssna på musik utan annonser för en kostnad av tio dollar. Men nu ändrar den Google-ägda sajten sitt koncept och delar upp betalformatet i två alternativ.

Youtube Red kommer att försvinna till förmån för Youtube Music och Youtube Premium. Vill man fortsätta att endast lyssna utan annonser och ladda ner musik så är kostnaden fortfarande tio dollar. Ska du däremot också ha tillgång till video och originalproduktioner av Youtube kostar det tolv dollar.

Tjänsten har inte funnits tillgänglig i Sverige än men snart blir det ändring på det, enligt Youtube. Youtube har inte offentliggjort något lanseringsdatum utan berättar i en bloggpost att Österrike, Kanada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Norge, Ryssland, Spanien, Sverige, Schweiz och Storbritannien står näst på tur.

Christoffer Bertzell

Mer om: Youtube Streaming

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer