Se flygande robotar spela tennis

2011-03-30 09:34  

Små flygande robotar har lärt sig spela tennis helt på egen hand.

I en video flyger små robotar omkring och spelar tennis med varandra. Precisionen i bollmottagandet är imponerande. Blixtsnabbt vinklar de sina racketar och skickar iväg bollen till motspelaren.

Första tanken är att de styrs av några personer i bakgrunden. Men det syns inga människor med fjärrkontroller i videon. Robotarna spelar helt på egen hand. I taket ovanför ”tennisbanan” finns kameror som registrerar robotarnas och bollens rörelser, skriver Wired. Via ett datorprogram styrs sedan robotarna trådlöst mot bollen och skickar iväg den med en knuff. Helt automatiskt.

Robotarna som används är så kallade Quadrocopters med fyra propellrar från företaget Ascending Technologies som modifierats av forskare vid Swiss Federal Institute of Technology i Zurich. De har även utvecklat den teknik som styr de bollspelande flygmaskinerna.

Jan Melin

Mer om: Tennis Robot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer