Se den mekaniska bildskärmen

2015-08-04 14:02  
Med tråd från 6 400 rullar byggs bilderna upp i skärmen F21 Thread Screen som konstruerats av det amerikanska företaget Breakfast. Foto: F21 Thread Screen

I en stor bildskärm har de lysande pixlarna som vanligtvis bygger upp bilderna ersatts av färgad tråd.

Med drygt en kilometer tråd i 36 olika färger har det amerikanska teknikföretaget Breakfast konstruerat en nio kvadratmeter stor bildskärm. I stället för de ljusprickar som används i en vanlig skärm har Breakfast konstruerat ett system där trådarna dras fram och tillbaka och tillsamman bygger upp en bild med storleken 80 x 80 färgpunkter.

De mångfärgade trådarna  är upplindade på 6 400 rullar som drivs av små elmotorer i den 900 kg tunga konstruktionen som består av drygt 200 000 specialgjorda komponenter, enligt bildskärmens webbplats.

Bildskärmen som döpts till F21 Thread Screen är byggd för att marknadsföra en amerikansk affärskedja inriktad på mode. Sista veckan i juli kunde allmänheten ladda upp bilder till Instagram där de hämtades och processades för att visas på skärmen hos Breakfast i New York.

Jan Melin

Mer om: Bildskärm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer