Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

2018-10-19 13:31  
Foto: Ice universe/Twitter

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10.

Ifall vi ska tro uppgifterna från den kända twittraren Ice universe så kommer Samsung under 2019 att helt överge notch-designen, skriver T3. I stället ska teknikjätten omfamna en fullskärmslösning och ge telefonen en så kallad öppet hål-design för kameran.

Samsung har till skillnad från flera andra tillverkare inte hoppat på trenden att designa mobiltelefoner med en så kallad haka (notch). Både med Samsung Galaxy S9 och Samsung Galaxy Note 9 höll sig företaget ifrån det.

Läs mer: Här är allt vi vet om kommande Samsung Galaxy S10

Detta gör att uppgiften, även om den är obekräftad av den sydkoreanska tillverkaren, mycket väl kan stämma. Det skulle också innebära en del huvudbry för många som investerat stora summor i nya Iphone XS. Telefonen skulle eventuellt kunna sjunka en del i värde om trenden kring notch-designen förändras i hela branschen.

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer