Nintendo Switch har inspirerat den här gaming-pc:n

2020-01-07 14:33  

Datortillverkaren Dell har byggt en bärbar spelkonsol – som också kan användas med en extern skärm.

En bärbar spelkonsol? Som dessutom kan kopplas till en tv? Med löstagbara kontroller? Nej, vi talar inte om Nintendo Switch – utan om Dells Concept Ufo. Vars designfilosofi – sitt namn till trots – helt klart är inspirerad av Nintendo succékonsol, snarare än något från yttre rymden.

Men en väsentlig skillnaden är att Dells konsol körs på Windows och är att betrakta som en gaming-pc i miniformat. Den har dessutom en rejäl åttatumsskärm.

Concept Ufo visas på teknikmässan CES i Las Vegas. Exakt vilken prestanda som gömmer sig under skalet vill Dell än så länge inte säga. Men i ett pressmeddelande skriver företaget att det i varje fall rör sig om tionde generationens Intel Core-processorer och att skärmen klarar en upplösning på 1900x1200. Teknikreportrar på plats i Las Vegas har fått testa spel som F1 2019 Racing och Mortal Kombat 11 och vittnar om hyggliga upplevelser i åtminstone 30 fps och 720p.

Läs mer: Test: Google Stadia både briljerar och havererar

Concept Ufo är också utrustad med wifi, bluetooth och thunderbolt.

Notera dock att Ufo är ett koncept. Det finns inga konkreta planer på att göra en produkt av konsolen. Och även om den skulle bli verklighet så återstår frågan om hur mycket Dell skulle kunna pressa priset för att kunna tilltala en bred publik.

Peter Ottsjö

Mer om: Dell Nintendo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer