Nintendo Switch får efterlängtad uppdatering

2021-09-15 12:02  

En oväntad mjukvaruuppdatering till Nintendos succékonsol ger ett välkommet stöd för bluetooth-hörlurar.

Nintendo Switch må vara en spelmaskin som älskas av fansen. Men en sak har retat gallfeber på gejmers världen över sedan lanseringen 2017. 

Det har nämligen inte varit möjligt att ansluta bluetooth-hörlurar till konsolen – spelarna har istället fått nöja sig med att använda trådade lurar.

Nu har Nintendo åtgärdat problemet genom att skicka ut en mjukvaruppdatering som dök upp helt oväntat.

Läs mer: Nya Nintendo Switch är inte konsolen alla hoppats på

Men uppdateringen kommer med en brasklapp: Enbart två trådlösa handkontroller kan vara kopplade till Nintendo Switch om du samtidigt ansluter ett par bluetooth-hörlurar.

Systemet är också begränsat till att bara kunna hantera ett par aktiva bluetooth-hörlurar åt gången. Däremot går det att lagra upp till tio anslutna ljudenheter i maskinens synkroniseringslista. 

Inte heller ger den nya mjukvaran stöd för bluetooth-mikrofoner, vilket i och för sig inte är något större överraskning med tanke på att Nintendos eget system för röstchat förlitar sig på att spelarna använder appar för Iphone eller Android.

Här går det att läsa om hur du ansluter bluetooth-hörlurar till Nintendo Switch.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer