Mysts länkbok på riktigt

2012-10-31 13:11  

En Mystentusiast har skapat en kopia av de viktiga länkböckerna i det epokgörande datorspelet från 1993.

En av de viktigaste komponenterna i datorspelet Myst är de så kallade länkböckerna. Klicka på de rörliga bilderna som visas när böckerna öppnas så teleporteras du till nya världar att utforska.

Nu har Mystdiggaren Mike Ando byggt sin egen länkbok. Ett arbete som tagit sex år, enligt projektets webbplats.

Öppna den så framträder en sida snarlik den som finns i spelets böcker. Högst upp finns samma pekkänsliga skärm som leder vidare i spelet. Tyvärr inte i form av teleportering. Istället länkas till just spelet Myst. I boken döljs nämligen en komplett dator som kör spelet. Och inte bara det första Myst utan även alla efterföljare plus lite övrigt material som olika videor lagrade på ett minneskort.

Trots att Mike Ando lagt ner så mycket tid på sin länkbok är han ändå beredd att sälja den. Men priset som motsvarar 105 000 kronor antyder väl att han gärna behåller sin bok.

När Myst dök upp 1993 blev det en dundersuccé och var ända fram till 2002 världens mest sålda datorspel då det fick se sig omsprunget av The Sims.

Myst bidrog även till att introducera cd-romspelarna för hembruk trots att de var dyra och utbudet på spel eller program som distribuerades via cd var mycket begränsat.

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/qh4U9kan8uM?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Mer om: Myst Datorspel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer