Med nya vr-headseten ger HTC upp kampen mot Facebook

2021-05-12 10:00  
Vive Focus 3 är ett fristående headset. Foto: HTC

HTC tycks ha gett upp hoppet om att nå vanliga konsumenter. Med två nya virtual reality-headset, Vive Pro 2 och Vive Focus 3, är siktet mest inställt på företagskunder och professionella användare.

Båda enheterna har 5k-upplösning (2,5k per öga), 120 graders synfält och rgb-subpixlar som sägs ge en skarpare återgivning och mjukare animationer. Båda enheterna är dyra: Vive Pro 2 kostar nästan 9000 kronor, förutsatt att du redan har en prestandamässigt kompatibel pc och externa spårningsenheter. Vive Focus 3 är ett fristående headset som kostar 15590 kronor.

Facebooks Oculus Quest 2 kan jämförelsevis köpas för under 4000 kronor, och är utrustad med samma sorts Snapdragon XR2-plattform som i Vive Focus 3. HTC betonar att deras XR2-hårdvara är optimerad för att hela tiden kunna pressas till det yttersta. Dessutom påpekar företaget i pressmaterialet att Focus 3 är byggd med en magnesiumlegering som sägs göra enheten både lättare och tåligare.

Läs mer: Microsofts nya teknik kan teleportera dig vart som helst

På tal om Oculus så kommer Focus 3 med nya handkontroller som inte så lite påminner om de som används till Facebooks Quest-enheter.

Säljstart för Vive Pro 2 är 4 juni. Motsvarande datum för Focus 3 är 24 juni.

Vive Pro 2 är designmässigt lik sin föregångare. Foto: HTC

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer