Kyocera KY-01L kan vara världens tunnaste telefon

2018-10-18 14:33  
Foto: Kyocera/NTT Docomo

Den japanska elektroniktillverkaren Kyocera har samarbetat med företaget NTT Docomo för att utveckla en mobiltelefon som kan titulera sig ”världens tunnaste telefon”.

Telefonen KY-01L marknadsförs som världens tunnaste telefon och ska enligt Trusted Review endast vara 5,3 mm tunn och väga så lite som 47 gram.

På grund av sin litenhet och form har den blivit jämförd med ett kreditkort i storlek och telefonen skulle rent av kunna få plats i en kreditkortshållare.

Med en sådan liten konstruktion är det frågan om det går att kalla KY-01L för en smartphone, när den endast har en 2,8 tum liten skärm och enbart i svartvitt. Samtidigt ska det nämnas att den har en webbläsare och ska kunna hantera e-post.

Om telefonen verkligen kan stå för påståendet att vara den tunnaste telefonen återstår att se. I nuläget ses Vivo X5 Max som innehavaren av titeln då tillverkaren säger sig vara tunnast med en 4.75 mm ”tjock” telefon, skriver Trusted Review i samma artikel.

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer