Kör äkta 3d-spel <br/>i Iphone

2011-04-01 12:20  

Nu har mobiltillbehöret kommit som visar bild, video och spel i stereoskopisk 3d.

I höstas skulle leksakstillverkaren Hasbro presentera en 3d-tillsats för Iphone. Men lanseringen görs först nu. Det handlar om en betraktningsapparat som kopplas till mobilen och visar stereoskopiska 3d-bilder. Tekniken är gammal. Två bilder tagna med några centimeters förskjutning visas bredvid varandra på mobilens bildskärm. Betraktningsapparaten, som heter My3D, har två linser som visar respektive bild. När de betraktas skapar hjärnan en illusion av en bild med djupverkan. Alltså exakt samma teknik som används i 3d-betraktaren View-Master som debuterade redan 1939.

I samband med lanseringen släpper Hasbro även en handfull spel och videor för My3D i form av appar som laddas ner till en Iphone eller Ipod Touch. De är gratis medan betraktningsapparaten, som för tillfället bara säljs i USA, kostar 220 kronor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer