Katastrof för Sim City

2013-03-11 12:55  
I Sim City är det populärt att iscensätta katastrofer. Tyvärr inträffade en sådan med själva spelet vid premiären för den nya versionen. Foto: EA

Lanseringen av den nya versionen av Sim City blev ett fiasko. Servrarna överbelastades och gjorde det omöjligt för många att spela.

Förra veckan var det premiär för den sedan länge aviserade nya versionen av datorspelet Sim City.

Många spelare blev enligt diskussionsgrupper på webben besvikna när de upptäckte att spelet krävde ständig internetuppkoppling för att fungera. Men det var inget som spelets utvecklare EA försökt att dölja då fleranvändarfunktionen är en av nyheterna.

Men den besvikelsen var en västanfläkt i jämförelse med vad som skulle hända. Spelservrarna på nätet klarade inte av den massiva anstormningen och blev överbelastade vilket ledde till att många spelare inte släpptes in.

Nu ber emellertid EA om ursäkt för att de hade underskattat trycket på sina servrar och erkänner även en del programvarumissar.

På sin webbplats skriver EA att nya servrar installerats och att de flesta problemen är åtgärdade.

Sedan lanseringen har EA loggat nästan åtta miljoner speltimmar och skriver att spelkrascherna reducerats med 92 procent sedan dag ett.

"Jag hade hoppats kunna berätta att allt är fixat i kväll men det är en del som återstår", skriver Lucy Bradshaw, som är vd på EA:s dotterbolag Maxis, den 10 mars.

"Vi behöver ytterligare några dagar innan vi kan garantera att alla problem är lösta och att spelet fungerar till 100 procent".

När det gäller "problemet" med att spelet kräver ständig internetuppkoppling finns inga planer på någon förändring inom den närmaste tiden, skriver Ars Technica.

En sådan version kan emellertid dyka upp när servrarna för spelet stängs om ett antal år.

- Det kan ske även innan dess, säger Lucy Bradshaw enligt Ars Technica.

Jan Melin

Mer om: Sim City SimCity

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer