Källa: Här är prislappen på Ikeas smarta Sonoshögtalare Symfonisk

2019-03-26 10:24  

I sommar lanserar Ikea och Sonos en serie uppkopplade högtalare. Nu kommer färska uppgifter om ”Symfonisk” hur mycket den kan kosta. Ikea har också publicerat två bilder på den smarta högtalaren.

De senaste åren har Ikea satsat stort på det smarta hemmet med en rad av uppkopplade produkter. I juni i fjol stod det klart att möbeljätten och ljudföretaget Sonos arbetar tillsammans med en serie uppkopplade högtalare.

Läs mer: Här är Ikeas smarta rullgardiner

Produkten har fått namnet ”Symfonisk”. Tidiga prototypbilder visar bland annat en högtalarmodell med långsmal form som ska fungera som en mindre vägghylla, eller gå att ställa ovanpå bord och skåp, exempelvis.

Ikea och Sonos sparsamma med detaljerna

Det är sedan tidigare känt att Symfonisk ska släppas på marknaden i augusti. Ikea och Sonos har varit sparsamma med detaljer kring Symfonisk. Men nu har det publicerats flera uppgifter som kan ge en bild av hur högtalaren ska se ut, och vad den ska kosta – redan innan lanseringen.

Läs mer: Därför satsar Ikea stort på högtalare

Enligt den amerikanska sajten 9to5mac ska Symfonisk kosta 799 danska kronor, vilket motsvarar cirka 1 110 kronor i dagens växelkurs. Prisuppgifterna kommer från en affisch i ett danskt Ikea-varuhus, uppger 9to5mac.

Ikea: Ni får vänta till 9 april

När det gäller design är uppgifterna betydligt säkrare. I ett ansökan som Ikea har lämnat in till FCC, USA:s telemyndighet, finns en skiss som visar slutgiltiga designen på Symfonisk, rapporterar sajten Teknikveckan.

Utifrån skissen går det att konstatera att Ikea har varit troget konceptskisserna av Symfonisk som visades upp redan i fjol.

Ny Teknik har varit i kontakt med Ikea, som varken kan bekräfta eller dementera de danska prisuppgifterna på högtalaren. ”Uppgifter kring detta kommer när Symfonisk visas upp i Milano den 9 april”, är beskedet från Ikeas presstjänst.

Men nu har alltså Ikea vänt och ändå valt att visa upp två nya bilder på Sonos Symfonisk.

Så ska Symfonisk funka

De smarta högtalarna ska vara uppkopplade mot nätet via wifi, och ska vara kompatibla med Ikeas andra uppkopplade produkter som går under samlingsnamnet Trådfri. Det rör sig bland annat om smarta lampor och trådlösa uttag, som kan användas för att koppla upp kaffebryggare och andra hushållsmaskiner, exempelvis.

Kalle Wiklund

Mer om: Ikea Sonos

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer