Här är nya Oneplus 7T – första mobilen med Android 10

2019-09-27 09:35  
Oneplus 7T lanseras i Sverige under oktober månad. Foto: Oneplus

En ny kameramodul, en 90 Hz-skärm och den första telefonen som levereras med senaste Android. Oneplus är tillbaka med höstens modell – men vad kostar den i Sverige?

Under torsdagen avtäckte den kinesiska mobiluppstickaren sin nya telefon Oneplus 7T vid ett event i Indien. Precis som förhandsryktena antydde är det en ny kameramodul som är det stora dragplåstret.

Oneplus kör den här gången på ett cirkelformat kamerahus på baksidan, mycket snarlikt det som pryder Huaweis nya Mate 30-serie. Huvudsensorn är en Sony IMX586 på 48 MP och en bländare på f/1.6, och får sällskap av en 12 MP-sensor med två gångers optisk zoom och en 16 MP ultravidvinkellins.

Läs mer: Samsungs vikbara skärm svindyr att laga

En lika stor trofé är att 7T blir den första telefonen som säljs med nya Android 10 förinstallerat. Där brädar Oneplus till och med Google själva, som inte har lanserat sin nya Pixel 4 ännu.

Precis som vårens dyrare flaggskepp Oneplus 7 Pro kommer 7T att ha en skärm med uppdateringsfrekvens på 90 bildrutor i sekunden. Något tillverkaren är i stort sett ensam om på marknaden. Själva oled-skärmen ligger på 6,55 tum och har en pytteliten kamerapanel, eller notch, i överkant – så ingen popupkamera som på 7T Pro.

Läs mer: Xiaomis svindyra telefon har ”surroundskärm”

Ny, snabbare processor

Samtidigt uppdateras systemkretsen till nya Snapdragon 855 Plus, och snabbladdningen ska också få sig ett lyft. 23 procent snabbare än i föregångaren, påstår tillverkaren.

Ett par frågetecken om 7T återstår dock. Det är ett högst medvetet drag, Oneplus kommer att köra en europeisk lansering i London den tionde oktober och först då vet vi vad telefonen kostar i Sverige. Amerikanska operatörer skvallrar dock redan om en prislapp på 599 dollar och ett släpp i butik den 18 oktober. Det svenska instegspriset ligger därmed troligen högre än de 6 195 kronor du får betala för en Oneplus 7 i dag.

Läs mer: ”Inga planer på att släppa Bank ID till Huawei Mate 30 Pro”

Oneplus lovar också fler nyheter på Europaeventet. På förhand har det cirkulerat uppgifter om att också 7T kommer att släppas i en mer avancerad Pro-version. Kanske kommer den att avtäckas den tionde oktober?

Simon Campanello

Mer om: Oneplus

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer