Här är allt vi vet om nya Oneplus 8T

2020-10-14 10:11  
Foto: Oneplus

Här samlar vi rykten, information, läckor och uppgifter om nya Oneplus 8T. Telefon är tänkt att lanseras på ett event den 14 oktober.

Klockan 16.00 svensk tid kommer Oneplus att visa upp höstens nyheter. Det rör sig om modellen Oneplus 8T, som inte kommer att komma i någon mer exklusiv och högpresterande Pro-variant.

Mycket information har redan läckt ut om telefonen, och Oneplus har själva bekräftat flera uppgifter. Däribland att telefonen kommer att säljas med det nya operativsystemet Android 11, vilken bolaget blir först med i Sverige.

Mobilen kommer också få snabbladdning på hela 65 watt via Oneplus egen laddare, en kvarts laddtid ska räcka för att få 58 procents batteriladdning. Däremot får telefonen inte stöd för trådlös laddning.

Oneplus har även publicerat en bild på baksidan av telefonen där det framgår att kamerahuset bytt plats och fått en mer rektangulär form som påminner om exempelvis Samsung Galaxy-serien eller de senaste Iphone-modellerna.

Du kan följa dagens lansering via videon nedan.

2020-09-21: Lanseringen spikad

Oneplus är tillbaka med höstens flaggskepp. Den kinesiska uppstickaren meddelade i dag, måndag, att Oneplus 8T ska presenteras på ett onlineevent den 14 oktober.

– Med den kommande Oneplus 8T höjer vi än en gång ribban för oss själva när det gäller den övergripande användarupplevelsen tack vare några nya funktioner som vi är glada att presentera för första gången i en Oneplus-enhet, säger vd Peter Lau i ett pressmeddelande.

Trots en ganska strid ström läckor om enheten är det inte helt klart vilka nyheter han talar om. Däremot kan det bli så att Oneplus bryter mönstret och inte lanserar en Pro-modell av 8T, rapporterade Android Authority tidigare i september.

Läs mer: Test: Sony Xperia 10 II – ”Mobilernas svar på Skoda Fabia”

I stället kan 8T ärva vissa funktioner av Pro-modellerna. Mobilen får en 6,55 tums amoled-skärm med 120 Hz bilduppdateringsfrekvens, rapporterade Android Central för några veckor sedan, med hänvisning till en källa inom bolaget.

Mobilen sägs få fyra kameralinser på baksidan. Huvudobjektivet får sällskap av sensorer för ultravidvinkel, makro och porträtt. Systemkretsen blir troligen Snapdragon 865+ med 8 GB ram och 128 GB lagring. Telefonen kommer även att få det nya operativsystemet Android 11 redan från start.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer