Fuglesang öppnar rymdskola i Ankeborg

2013-08-05 14:50  
Kalle Anka stasar i höst på specialnummer om teknik för barn. I det första möts Kalle och Christer Fuglesang i rymden. Foto: Egmont Kids Media

Christer Fuglesang åker ut i rymden med Kalle Anka och startar en rymdskola för Ankeboborgsborna.

När Kalle Anka och Oppfinnar-Jocke ger sig ut på en rymdresa möter de Christer Fuglesang som då och då tar en sväng till månen för att få lite lugn och ro, skriver Egmont i ett pressmeddelande om det nya numret av Kalla Anka & C:o.

Tillbaka i Ankeborg öppnar Sveriges enda astronaut en rymdskola och hjälper Gröngölingarna med några rymdexperiment.

Christer Fuglesang som även är partikelfysiker har också skrivit en  krönika och har varit delaktig i det redaktionella arbetet om rymden.

- Ju mer barn vill lära sig om teknik, naturvetenskap och matematik, desto bättre. Ämnena ligger mig mycket varmt om hjärtat, säger Christer Fuglesang i pressmeddelandet.

Rymdnumret av Kalle Anka är det första i en serie av specialnummer om matematik, naturfenomen, biologi, astronomi, fysik och kemi som ska släppas under hösten.

<iframe width="468" height="264" src="http://www.youtube.com/embed/SJhsJikMT9A?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer