EU satsar på pizzaforskning

2013-04-17 06:55  

Fettsnåla pizzor ska minska andelen överviktiga i unionen.

EU-kommissionen är bekymrad över medborgarnas fettintag och ökande övervikt. Därför har man satsat ett större antal miljoner euro på ett projekt med syftet att att få fram en fettsnål mozzarellaost som ändå smälter i pizzaugnen. Ett tiotal företag och institut är inblandade och arbetar hårt på att lösa uppgiften, rapporterar tidningen Kemivärlden i sitt senaste nummer.

För övrigt kan vi berätta att Pizza Napolitana (den med tomatsås, sardeller och svarta oliver) är mönsterskyddad av EU sedan 2010.

Kaianders Sempler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer