Drömgräns:<br></br>En miljard surfare

2009-01-29 13:22  

Bästa internetanvändare,<br></br> Ni är för första gången en gemenskap med över en miljard likasinnade. <br></br>Och kineserna är flest.

Drömgränsen för internetanvändandet har nu nåtts.

I december var för första gången över en miljard människor uppkopplade mot internet minst en gång.

Beräkningen har gjorts av Comscore som är ett av de ledande mätföretagen av den digitala världen.

– Att överstiga en miljard globala användare är en viktig milstolpe i internets historia. Det är ett monument över det allt mer förenade globala samhället där vi bor och påminner oss om att världen i sanning blir mer platt, säger Comscores vd Magid Abraham i ett pressmeddelande.

Faktum är att internetanvändarna är fler än de 1 007 730 000 människor som Comscore anger. För i undersökningen ingår bara de som är över 15 år och kopplar upp sig från hemmet eller jobbet. De som surfar från exempelvis internetcaféer är inte inräknade.

De flesta internetanvändarna finns i Asien och utgör 41 procent av alla uppkopplade. Därefter följer Europa med 28 procent och Nordamerika med 18 procent.

Och av alla nationer är det Kina som ligger i topp. 18 procent av alla surfare i december var kineser, tätt följda av internetanvändarna från USA med 16 procent.

Hela tio-i-topplistan:

1. Kina 17,8%

2. USA 16,2 %

3. Japan 6,0%

4. Tyskland 3,7%

5. Frankrike 3,4 %

6. Indien 3,2%

7. Ryssland 2,9%

8. Brasilien 2,7%

9. Sydkorea 2,7%

10. Kanada 2,2%

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer