Detta kan vara första bilderna på Huawei Mate 20 Pro

2018-09-25 17:36  

Här samlas alla uppdateringar, rykten och läckor om den kommande Huawei Mate 20 och dess modeller.

2018-09-25 - första bilderna på Huawei Mate 20 Pro

Den tyska sajten Winfuture har publicerat vad som påstås vara pressbilder på Mate 20 Pro. Som sajten XDA-Developers redan avslöjat har den tre kameror arrangerade i en fyrkant på baksidan. Däremot är flärpen större än befarat, åtminstone på Pro-modellen. Sajten Arstechnica uppger också, tvärtemot tidigare uppgifter, att ett traditionellt uttag för hörlurar saknas.

2018-09-18 - Får kraftfulla Kirin 980-chipet

När det gäller Huaweis kommande phablettelefoner går det att slå fast några saker: det rör sig om två modeller. En av dem kallas Mate 20, den andra Mate 20 Pro.

Den globala lanseringen sker vid en presskonferens i London 16 oktober. Båda modellerna kommer att begåvas med Huaweis nya systemchip Kirin 980. Huawei marknadsför presskonferensen med frasen ”en högre intelligens är på väg”. Det borde ha att göra med det faktum att Kirin 980 har två processorer skräddarsydda för artificiell intelligens. Men det kan också syfta på hur Huawei tänker använda den kraften till Mate 20-modellerna.

I övrigt är vi utlämnade åt spekulationer. Sajten XDA-Developers, som säger sig ha kommit över firmwarefiler till Huawei Mate 20, tror att telefonen får ett batteri på 4200 mAh, en amoledskärm på 6,3 tum, 6 gigabyte ram och en hårddisk på 128 gigabyte. De två sistnämnda specifikationerna kan mycket väl tillhöra en av flera olika varianter.

Vad gäller operativsystem så spås det bli Huaweis Emui 9-skal, baserat på Android Pie.

XDA-Developers har även publicerat renderingar som sägs vara baserade på ”verkliga foton av en Huawei Mate 20”. Om det stämmer kommer telefonen precis som Huawei P20 Pro ha tre kameralinser på baksidan. Till skillnad från P20 Pro kommer de dock att vara placerade i mitten. På framsidan finns en liten ”vattendroppeflärp” där selfiekameran sitter. Skärmen sägs också ha inbyggd fingeravtrycksläsare.

Den ska utöver det ha stöd för usb-c och trådlös laddning. Huawei ser inte heller ut att överge den gamla hederliga 3,5 millimeterporten för vanliga hörlurar.

Mate 20 Pro ryktas dessutom få en enorm skärm på hela 6,9 tum.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer