Det verkar som att Huawei ska döda notch-designen

2018-11-27 09:55  
Huawei har i veckan laddat upp en konceptskiss på en telefon utan sensorhaka. Bild via Tech Insider. Foto: Huawei

Nästa vecka ska Huawei visa upp en ny mobiltelefon, och mycket tyder på att den kommer att sakna sensorhakan som närmast blivit en standard det senaste året.

Sedan Iphone X lanserades förra året har var och varannan mobil lanserats med en "notch", eller sensorhaka. En liten utbuktning i skärmens överkant som fått husera kameror och högtalare när mobiltillverkarna krympt skärmkanterna.

Designen är minst sagt kontroversiell. Även om acceptansen börjar komma har den där hakan väckt irritation hos många - och kanske är den bara ett tillfälligt snedsteg i historien.

Läs mer: Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

En bild som ser ut att visa en telefon där kameran sitter inbäddad i skärmen har i veckan cirkulerat på sociala medier i Kina, och Huawei har bekräftat för The Verge att det är de som ligger bakom den. Företagets pressavdelning vill inte kommentera den närmare, men säger att de kommer att avslöja mer om designen den tredje december.

Det här designgreppet går av allt att döma ut på att göra en utskärning i skärmen för kameran, istället för att placera den i en större utbuktning.

Det finns sedan tidigare tydliga indikationer på att Samsung, som hittills vägrat anamma sensorhakan, har en liknande lösning på väg. Flitiga rykten gör gällande att den sydkoreanska jätten ska lansera en mobil med inbäddad kamera i början av nästa år.

Simon Campanello

Mer om: Huawei Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer