Bygg drönaren med Lego

2016-09-23 12:21  

Med en byggsats som innehåller motorer och propellrar kan man bygga sin egen drönare med Lego.

Det amerikanska företaget Flybrix har satta samman ett paket med allt som behövs för att bygga drönare med Lego. Den innehåller bland annat åtta motorer och propellrar och specialgjorda byggbitar som är kompatibla med vanligt Lego och som behövs för att göra det egna bygget flygbart.

Bygger man en lätt modell kan det räcka med att använda fyra eller sex motorer om man inte vill utnyttja alla åtta.

Den elektroniska styrkretsen som ingår i byggsatsen har en förprogrammerad Arduinikompatibel mikrokontroller tillsammans med en magnetometer och en barometer. På styrkortet finns även en SD-kortläsare och en bluetoothkrets som sköter kommunikationen med kontrollstationen. Där kan man välja att använda en mobil som via en app kontrollerar drönaren. Men det finns även en version som innehåller en konventionell handkontroll.

Enligt Flybrix är det möjligt att utrusta sitt bygge med extra moduler för exempelvis wi-fi och gps vilka kan programmeras med mjukvaran som är öppen källkod.

Introduktionspriset i USA är motsvarande 1 300 kronor för grundmodellen. För ytterligare 300 kronor får man versionen som innehåller handkontrollen.

Jan Melin

Mer om: Lego Drönare

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer