Barnes & Noble utmanar Amazons Kindle

2009-10-22 12:42  
Nook

E-boksläsaren Nook är Barnes & Nobles svar på Kindle från konkurrenten Amazon. Nook har några extra, viktiga finesser. Men största hotet mot Kindle är att Barnes & Noble har fler e-böcker.

Barnes & Noble har just börjat sälja e-boksläsaren Nook. Amazons läsare Kindle har funnits på marknaden ett par år. De är förvillande lika: samma storlek, skärmteknik och användningsområde. Barnes & Noble har däremot lagt till några funktioner och finesser i Nook. Den använder wlan som komplement till 3g-uppkoppling. Minnet kan utökas med vanliga Micro SD-kort. Den har dessutom en beröringskänslig del av skärmen, i färg. Själva läsytan är svartvit.

Det som kommer att oroa Amazon mest är att Barnes & Noble har slutit avtal med både Google och Adobe inför lanseringen av Nook. Därför kan kunderna ladda ner 500 000 gratis böcker, och dessutom läsa vanliga pdf-filer, något som Kindle inte kan.

Det totala e-bokutbudet hos Barnes & Noble är nu en miljon titlar. Amazon har 280 000 böcker i sin butik för det särskilda Kindle-formatet.

Niklas Dahlin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer