Yogan knyter kontakter i San Francisco

2013-11-19 10:22  
Per Jonssons vision är att folk ska ta hand om sig själva. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen

– Programmering är väldigt kreativt och det finns få hjälpmedel för det i dag. Vi vill göra det enklare för utvecklare att jobba och vara kreativa i sitt yrke, säger Per Jonsson, vd på Jumpstarter.

Efter att ha säkrat elva miljoner kronor från europeiska investerare i början av hösten vill den svenska webbtjänsten Jumpstarter hitta nya marknader. Därför befinner de sig sedan början av oktober i San Francisco, utvecklarnas mecka nummer ett.

Redan har framstående utvecklare som Chad Fowler och Philipp Bouzaglou rosat produkten. På plats i San Francisco har företaget rekryterat en affärsutvecklare för att vårda befintliga relationer och skapa nya. Utvecklaryogan är även den ett sätt att knyta kontakter och skapa sig ett namn.

– Vår Meetup-grupp har redan över 70 medlemmar. Flera lokala aktörer har hört av sig och erbjudit gratis lokal, säger Per Jonsson.

– Jag har fått flera privata mejl från utvecklare som berättar om sin vilja att prova på yoga, men som känt att det varit otillgängligt fram till och med nu. Kort sagt känns det riktigt lovande.

Förutom feedback på produkten har San Francisco-besöket gett en ovärderlig förståelse för behovsbilden hos olika målgrupper och hur konkurrerande lösningar positionerar sig, enligt Per Jonsson.

– Vi vill ta nästa stora kliv mot vår vision att hjälpa utvecklare att hitta arbetsglädje och hastighet när de jobbar. Nu handlar det om att spika ner nästa version och låta tekniken mogna så vi kan nå ännu fler kunder.

Jumpstarter ökar produktiviteten

  • Jumpstarter erbjuder en webbaserad tjänst som hjälper utvecklare att jobba mer produktivt. Tjänsten snabbar upp arbetsflödet genom att automatisera många steg för utvecklarna.
  • Bland annat slipper man sätta upp lokala utvecklingsmiljöer på datorn. Dessutom tar tjänsten hand om din hosting så att man slipper hantera skillnader i utvecklingsmiljö och livemiljö.
  • Tjänsten erbjuder även fler funktioner som att du kan klona hela projekt och att du kan arbeta tillsammans med andra på dem.
  • Företaget startades 2012 av Per Jonsson, Hannes Landeholm och Daniel Marklund. De tre träffades under studietiden på Linköpings Universitet. De har i dag nio anställda.

Eva Paulsen

Mer om: Jumpstarter

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer