Smarta ringen är ditt nya passerkort

2015-04-20 07:29  

Nu finns det smycken som kan kosta dig dubbelt – både vid inköp och när du betalar med den.– Ringen är en ny kompis till din smartphone, säger vd Stanley Wissmar.

Det svenska företaget Advanced Accessories House har utvecklat ringar med nfc-chip.

Near field communication är en teknik som bland annat används i passerkort och i Apples betallösning Apple Pay. Genom en enkel uppgradering av läsaren vid dörren på jobbet skulle ringen redan nu kunna användas som passerkort.

Men vägen tills det går att betala med ringen är lång – först måste företaget tillsammans med banker och kortföretag lösa frågorna kring praktisk autentisering och säkerhet.

– Utan att kunna nämna några namn är vi i kontakt med en rad olika aktörer som digitala låsföretag, mataffärer, äldrevården, lokaltrafiken och kreditkortsbranschen, säger företagets vd och grundare Stanley Wissmar.

Det finns konkurrenter som tillverkar smarta smycken, billigare. Vad gör era ringar unika?

– Efter att jag lanserade konceptet för ett antal år sedan har konkurrenter dykt upp. Deras smycken är gjorda i plast eller emalj, medan vi satsar på traditionella smyckesmaterial såsom ädla metaller och keramik.

Varför ska man använda en ring och inte en smart klocka?

– Det är mer elegant och naturligt att använda en ring för att låsa upp dörrar eller göra betalningar. Klockan är större och kostar också normalt mer pengar. De utesluter dock inte varandra, utan snarare är praktiska komplement i människors vardag.

Vad händer i framtiden?

– Smartrings är bara ett första steg. Vi undersöker olika möjligheter, till exempel att utveckla smarta klockor. Vi vill utveckla konceptet med smycken som bärbar teknik på lång sikt.

 

Katarina Juréen

Mer om: Smarta smycken

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer