Populärteknik

Skapa rörlig gif direkt i Youtube

På videosidan i Youtube klickar man 'Dela' och sedan 'GIF'. Därefter väljs en max sex sekunder lång sekvens från videon. Sedan är det bara att 'Skapa GIF'.
På videosidan i Youtube klickar man "Dela" och sedan "GIF". Därefter väljs en max sex sekunder lång sekvens från videon. Sedan är det bara att "Skapa GIF".

En kort sekvens från en video på Youtube kan sparas som en rörlig gif-bild.

Publicerad

Rörliga gif-bilder är ett snabbt och effektivt sätt att visa korta filmsekvenser på webben. Flera webbtjänster som "GIF YouTube" och "Youtube to Gif" erbjuder möjligheten att skapa gif:ar från videor på Youtube. Men nu kan man göra det direkt i Youtube.

Den nya möjligheten har emellertid inte annonserats av Youtube som testar verktyget lite i det fördolda, skriver Gizmodo.

Hittills verkar den nya möjligheten bara fungera på videor i youtubekanalen PBS Idea Channel.

När en video därifrån visas ska man först klicka på "Dela". Då öppnas ett nytt fönster där man klickar på "GIF". Sedan väljer man ut en maximalt sex sekunder lång sekvens av videon som ska konverteras och skriver in egen text som då läggs in i gif:en. Sedan är det bara att klicka "Skapa GIF" och spara resultatet vilket görs enklast med ett högerklick i det lilla bildfönstret.

Om och när Youtube integrerar det nya verktyget i fler eller kanske alla videor finns ännu ingen information om.