Digitalisering

Neonode tar ny vd från Sony

Mikael Hagman är äventyrslysten.
Mikael Hagman är äventyrslysten.
Nya Neonode N2 visades upp på mobilmässan i Barcelona i mitten av februari och fick stor uppmärksamhet.
Nya Neonode N2 visades upp på mobilmässan i Barcelona i mitten av februari och fick stor uppmärksamhet.

Den mytomsusade svenska mobiltillverkaren Neonode har lyckats locka över den japanska elektronikjätten Sonys Sverigechef Mikael Hagman som ny vd för Neonode Inc, vars aktie snart kommer att handlas på Nasdaqbörsen.

Publicerad

Mikael Hagman har gjort en snabb karriär inom Sony. Han började som försäljningsdirektör på Sony Sverige 1999 och blev vd 2003. För ett år sedan utsågs han också till vd för Sony Finland.
Från den 5 mars blir han vd och koncernchef för det nya bolaget Neonode Inc, vars aktie ska handlas på amerikanska Nasdaqbörsen medan huvudkontoret ligger kvar i Stockholm.
Avhoppet från Sony till Neonode kommenterar han så här i Computer Swedens webbupplaga:
- Det nya jobbet på Neonode är ett sådant jobb som bara dyker upp en gång under livet, säger Mikael Hagman.
Neonode har köpt det lilla amerikanska bolaget SBE Inc, vars aktie handlas på en av Nasdaqbörsens smålistor.
Neonode tar därmed köksvägen in till Nasdaq enligt känt baklängesmönster: Neonode köper SBE Inc som i sin tur tar över svenska Neonode och byter namn till Neonode Inc.
Formellt är den här affären inte riktigt avslutad och godkänd av alla myndigheter, men man räknar med att det blir klart under mars månad.
Nuvarande vd Tommy Hallberg fortsätter som vd för det svenska dotterbolaget Neonode AB. Per Bystedt blir styrelseordförande i Neonode Inc.