Digitalisering

Google i samtal om köp av Twitter

Mikrobloggen Twitter kan komma att säljas till amerikanska it-jätten Google. Förhandlingarna om ett uppköp är långt framskridna, uppger Techcrunch, Washington Posts teknikblogg.

Publicerad

Michael Arrington, bloggreporter på Techcrunch, uppger att man hört ryktena om försäljningsplanerna från två av varandra oberoende källor som båda finns i närhet av förhandlingarna.

Twitter Incorporated grundades 2006 av Jack Dorsey, i dag styrelseordförande, som ett litet start-up-företag i San Fransisco.

Enligt Techcrunch är bolaget i dag – tre år senare – värt långt över de 250 miljoner dollar som det senast värderades till när ägarna tog in friskt riskkapital.

För bara ett par månader sedan tackade ägarna till Twitter, bland dem privatpersoner och riskkapitalbolag, nej till ett bud från Facebook på en halv miljard dollar. Enligt Techchrunch var budet delvis baserat på övervärderade Facebook-aktier.

Det nya budet från Google sägs vara baserat på kontanter eller börsnoterade aktier.

Enligt Techcrunch torde det vara Twitters databas och sökmotor som är mest attraktiv för Google att köpa.

Samtalen sägs vara inne i slutskedet.

Twitter uppskattas i dag ha cirka sex miljoner dagliga användare. Medlemmar kommunicerar via mikrobloggar, ett slags sms för internet.