Övriga nyheter

Fem prylar för att el-renovera hemmet

KOMPAKT GRENUTTAGKoppla in apparaterna i en Powercube med plats för flera stickkontakter. Denna modell har dessutom två usb-uttag för att ladda mobiler och annat. Med två mobila enheter inkopplade ger de 1 A vardera. Pris: 200 kronor.
Kontakt för svaga nypor: Trött på kontakter som är svåra att dra ut? Uppfinnaren Gunnar Engström har utvecklat en stickkontakt som lossas genom att man trycker på den. Eazyplug finns i två varianter. Antingen ersätts hela den befintliga kontakten eller så kopplas den till en Eazyplug med hjälp av en kort skarvsladd. Pris: 300 kr med adapter.
Vakande öga över hemmet: Denna trådlösa rörelsevakt från Fibaro ska likna ett kattöga som kan lysa upp i önskad färg när någon närmar sig. Den har även inbyggd temperatursensor, ljussensor, jordskalvsdetektor och sabotageskydd. Batteritiden är cirka två år och den fungerar även med Tellstick Lite och Razberry. Pris: 550 kronor.
Mixtra med ljuset: Fixa mysljuset med smarta telefonen eller surfplattan. Osram Lightify är en led-lampa som kan styras trådlöst med en app. Ljuset går att ställas in i valfri färg och kan även dimras. Det går också att välja när ljuset ska tändas och släckas. Pris: 1 000 kronor.
Koll på förbrukningen: Med en sändare på elmätaren får du järnkoll på elförbrukningen och kan upptäcka energibovar. Detta system kommer från svenska Eliq och består av två sändare, mottagare och display för att se förbrukning och statistik. Pris: 2 000 kronor.

Lite smarta elprylar i hemmet gör livet både lite enklare – och dessutom lite roligare. Marie Alpman har letat upp några godbitar, med och utan sladd.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här