Övriga nyheter

”Bankerna är utsatta för extra stor press”

Sverker Brundin är redaktör för Ny Tekniks systertidning Digital Teknik.
Sverker Brundin är redaktör för Ny Tekniks systertidning Digital Teknik.

Sverker Brundin, redaktör för nyhetsbrevet Digital Teknik och it-redaktör för Ny Teknik.

Publicerad

Vad är Digital Teknik?

– Det är ett nyhetsbrev om digitaliseringen av samhället och företagen som kommer ut tre gånger i veckan. Det är en accelererande process som påverkar allt fler.

Vad är det stora just nu inom det här området?

– Rädslan, eller ångesten, för att bli disruptad, omkullkastad av digitala uppstickare. Företag inom allt fler branscher ser ett ökande hot mot sina affärsmodeller från snabbväxande startuper som med teknik som grund digitaliserar allt fler områden. Exemplen alla pratar om är Uber för taxibranschen och Airbnb för lägenhetsuthyrning. Men speciellt telekomoperatörerna och bank- och finans är just nu utsatta för extra stor press.

Digital Teknik har funnits i snart 1,5 år – vad är det nya?

– Sedan början av oktober skickar vi ett nyhetsbrev. Tidigare gjorde vi en redigerad digital tidning som prenumeranter fick tillgång till via inloggning. Nu har vi förenklat tillgången till våra nyheter och samtidigt portionerar vi ut dem fler gånger i veckan.

Vem riktar ni er till?

– Cio:er och it-chefer, marknadschefer och affärsutvecklare. Just nu tror jag att informationsbehovet är som allra störst bland marknadscheferna. De påverkas väldigt starkt av digitaliseringen och har samtidigt dålig kunskap om teknik.

Vad är roligast med att göra Digital Teknik?

– Att området påverkar så många människor och att så väldigt mycket händer just nu.

Vilka jobbar med Digital Teknik?

– Det är jag och reportern Jonas Ryberg. Vi tillhör Ny Tekniks redaktion och tar in mycket material från Ny Tekniks vanliga reportrar, när det är relevant. Dessutom samarbetar vi med en rad frilansar.

Prenumerera på digital-teknik.se