Rom vill införa dieselförbud – för att skydda antika statyer

2018-02-28 14:57  
Rom är en av Europas mest trafiktyngda städer och har tusentals antika monument och statyer som hotas av föroreningar från bland annat dieselbilar - som Colosseum på bilden. Foto: TT / AP Photo / Martin Meissner, TT / AP Photo / Alessandra Tarantino

Italiens huvudstad Rom planerar att införa förbud för dieselbilar i de centrala stadsdelarna år 2024, meddelar stadens borgmästare Virginia Raggi på Facebook.

"Om vi vill göra ett seriöst ingripande måste vi ha modet att ta till kraftfulla åtgärder", skriver hon.

Hennes kommentarer följde det beslut som Tysklands högsta förvaltningsdomstol meddelade på tisdagen, som godkänner körförbud för äldre dieselbilar i Stuttgart och Düsseldorf.

Rom är en av Europas mest trafiktyngda städer och hem för tusentals antika monument och statyer som hotas av föroreningar från bland annat dieselbilar.

Staden har sedan tidigare gjort återkommande försök att förbjuda äldre, mer förorenande fordon från Roms gator på dagar då utsläppsnivåerna är kritiskt höga.

Mer om: Diesel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer