Vackra människor tjänar mer

2007-08-16 09:42  

Vackra människor har mer betalt. Dessutom är de trevligare och mer hjälpsamma än de inte så snygga. Det har forskare på University of California kommit fram till.

Forskargruppen, som har publicerat sina resultat i Journal of Economic Psychology, har delat in folk i tre utseendegrupper: vackra, alldagliga samt oattraktiva.

Forskarna har funnit att de med fördelaktigt utseende tjänar 12 procent mer än de oattraktiva. De alldagliga tjänar 7 procent mindre än de vackra. Huvudorsaken tycks vara att de vackra betraktas som mer samarbetsvilliga och hjälpsamma: 39 procent av de vackra jämfört med 16 procent av de alldagliga och 6 procent av de oattraktiva.

Forskarnas teori om att vackra människor är mer själviska än andra kom helt på skam. Tvärtom var de mindre själviska, enligt undersökningarna, som de hävdar gäller för alla arbetsplatser. De vackra har lätt att få teamet med sig och är behagliga att ha att göra med.

De enda poäng man kan kamma hem som oskön är att vackra människor som inte sköter sitt jobb ordentlig faller hårt, då talar helt plötsligt utseendet emot dem.

- Skönhet har vad forskarna kallar gloriaverkan. När någon är attraktiv utrustar vi vederbörande automatiskt med positiva egenskaper också, säger arbetsstrategen Catherine Kaputa till The Independent.

Hon beklagar djupt att det är skönhetstävling på jobbet, men utdelar några goda råd till den som naturen varit snål mot.

1 Snygga kläder är bra för det första intrycket.
2 Framhäv dina personliga drag och tro på dig själv.
3 Hitta på en specialgrej, som inte alla andra kör med, som fluga eller ständigt röda kläder.
4 Koncentrera dig på dina goda egenskaper och värderingar och var rakryggad.
5 Slipa din förmåga att kunna uttrycka dig väl. Det är viktigt för att kunna sälja dig själv och dina idéer.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt