Uppsala ett av världens bästa universitet

2008-10-14 14:49  
Uppsala universitet ligger på 63 plats på THE-listan.

Uppsala universitet är fortfarande Sveriges bästa universitet, enligt Times Higher Educations årliga rankning. Karolinska institutet, som brukar hamna högt, finns inte med på 200-listan.

Amerikanska Harvard och Yale ligger etta och tvåa på listan, följt av brittiska Cambridge och Oxford. Uppsala universitet ligger på 63 plats och Lunds universitet på 88. Chalmers rankas som 162 och KTH som 173. Bäst i Norden är Köpenhamns universitet på 48 plats.

Times Higher Educations rankning bygger på en kombination av kriterier, bland annat hur ofta forskare citeras i vetenskapliga artiklar, Den handlar inte enbart om den forskning som bedrivs, utan är också tänkt som vägledning för studenter, som ska välja universitet. En faktor man räknar in är mängden internationella rekryteringar av såväl personal som studenter.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt