Så botar kvinnor sin säljångest

2008-12-04 08:50  

Kvinnor har svårt att känna den rätta säljglädjen. Det visar en intervjuundersökning.

Det är säljcoachen Ulla-Lisa Thordén som har gjort undersökningen. Hon är Nutek-ambassadör för kvinnligt företagande och undervisar i säljteknik. Nu senast på Dreamsales, ett evenemang för att öka säljlusten. Drygt 100 teknik- och organisationskonsulter, frilansjournalister, designer, artister och kulturarbetare i Västsverige samlades en novembereftermiddag för att sälja tillsammans.

- Säljskygghet är ett osynligt men vanligt hinder för ett litet tjänsteföretags framgång, säger Malin Millnert, verksamhetschef för affärsnätverket Elwira, som var en av arrangörerna.

Det blir en ond cirkel i och med att man lägger ner för lite tid på nyförsäljning, vilket hindrar ökad omsättning. Vilket i sin tur hindrar möjligheten att nyanställa.

– Med dagens många rapporter om varsel från storföretagen är det viktigt med stimulerande initiativ för eget företagande, säger Malin Millnert.

På torsdag i nästa vecka ska Elwira ha inspirationsfest. Då kommer existerande företagare att gjuta mod i dem som känner suget, men ännu ej vågat starta eget. Tanken är att bubbla fram affärsidéer tillsammans. Fokus är på att uppfinna smarta vardagsgrejer, som det kan startas företag kring.

- Sådana där man säger "Va smart, varför har inte det alltid funnits?" säger Malin Millnert, och ger ett exempel: Lisa Sjövalls Zipholder, ett stopp för irriterande blixtlås som går upp av sig själva.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer