Prisad ledare gillar projektarbete

2010-05-12 11:42  
Salomeh Tafazoli Foto: Jezzica Sunmo

Salomeh Tafazoli gillar att vara chef, så det tänker hon fortsätta med. Hon är Volvo Lastvagnars chef för logistik- och försäljningsutvecklingen och har blivit utsedd till Framtidens kvinnliga ledare.

Det är chefsorganisationen Ledarna, karriärnätverket Shortcut och talangpartnern Nova Networks. som för fjärde året har listat Sveriges 75 främsta unga kvinnliga chefer.

I år är det Salomeh Tafazoli på Volvo Lastvagnar som toppar listan. Hon är ekonom, chef för logistik- och försäljningsutvecklingen. Det har inte varit nådigt under lågkonjunkturen, ¬

–Det är tufft att behålla gruppens motivation när medarbetare måste sluta samtidigt som vi som är kvar får ökad arbetsbelastning. Men vi har lyckats bra. Vilket inte betyder att jag inte tycker att det ska bli väldigt skönt nu när konjunkturen ser ut att vända, säger hon till Ledarna.

Salomeh Tafazoli gillar bäst att jobba i projekt.

– Som ledare ger jag gruppen en stor frihet, men är tydlig med mätbara mål och ansvar.

Hon gillar sin fritid, men varje måndag är hon glad åt att få gå till jobbet.

– Var rak, målmedveten och fokuserad och brinn för det du gör, är hennes bästa karriärtips.

Ledarna och Shortcut tar fram listan över Framtidens kvinnliga ledare för att modernisera synen på den svenska chefsmarknaden och visa på potentialen.

– De här kvinnorna är framtidens börs vd:ar och generaldirektörer. De är förebilder som inspirerar andra unga kvinnor - och män - att välja chefsyrken, säger Klara Adolphson ledarskapskonsult på Ledarna

Motiveringen till årets pristagare Salomeh Tafazoli:

”Hon är sinnebilden av en modern ledare som med stor medvetenhet ser till att allt och alla i hennes närhet ständigt utvecklas; resultat, processer och människor - och inte minst - det egna ledarskapet. Med tydlig kommunikation, pondus och med glimten i ögat får hon med sig såväl medarbetare som chefer och driver igenom till synes omöjliga projekt.”

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer