Politisk öppning: Utvisningar av experter ska stoppas

2017-09-28 14:51  
I ett omskrivet fall gav Spotify-anställda utvecklaren Tayyab Shabab (bilden) upp kampen mot det byråkratiska maskineriet och flyttade till Tyskland. Foto: Claudio Bresciani / TT

Det finns nu en politisk öppning för att stoppa utvisningar av utländska experter.

Det skriver tidningen Entreprenör.

– Det är väldigt positivt att det nu finns en majoritet som vill lösa problemet, säger Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson.

Utvisningar av utländska experter har uppmärksammats flitigt den senaste tiden och oppositionen fick med sig riksdagen på ett så kallat tillkännagivande till regeringen som dock dragit saken i långbänk.

Nu verkar det dock finnas en lösning, skriver Entreprenör. Vid torsdagens sammanträde i socialförsäkringsutskottet meddelade Socialdemokraterna och Miljöpartiet att de instämmer med motionen, skriver tidningen.

En remissrunda dras nu i gång och därefter väntas Alliansens motion få bifall i riksdagen. En ny lag kan vara på plats redan 1 december.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt