Nu kan alla gå kurs med Hans Rosling

2016-04-06 14:37  
Hans Rosling på galan Hela Sverige skramlar. Foto: Magnus Liljegren/ All Over Press Foto: Magnus Liljegren/ All Over Press

Hans Rosling har blivit världskändis med sina diagram som visar hur världen verkligen ser ut. Nu kan vem som helst gå en kurs på nätet med Rosling som lärare.

Kursen vänder sig till elever på högstadiet och uppåt.

Den är helt nätbaserad och ska ge svar på frågor om hur hälsa och utvecklingen hänger ihop och hur hälsoläget i världen kan förbättras.

–  Allt beslutsfattande borde bygga på kunskap och idag har vi världen närmare inpå oss än tidigare. Vi reser mer och många människor är på flykt, vi är mer globaliserade. Världen ser därför inte längre ut som den gjorde när många av oss gick i skolan, säger Helena Nordenstedt, forskarassistent på Karolinska Institutet och ansvarig för onlinekursen.

Hans Rosling, professor emeritus i folkhälsovetenskap, kommer själv att introducera kursens olika teman. De som går kursen kommer också att använda verktyget Gapminder som han använder för sina hyllade statistikpresentationer med bubblor och grafer. Gapminder utvecklas av stiftelsen med samma namn. En kommersiell version av programvaran såldes till Google 2007.

 

Marie Alpman

Mer om: Hans Rosling

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer