”Jag vill inte bli astronaut”

Förra veckan åkte Christer Fuglesang till rymden för andra gången. Med i Florida fanns den svenske astronautens dotter Malin – som inte vill gå i pappas fotspår. – Jag vill inte bli astronaut, säger KTH-studenten till Nyteknik.se.

Fredag 05:59 svensk tid lyfte rymfärjan Discovery från Kennedy Space Center i Florida. En av besättningsmännen var Christer Fuglesang som åkte på sitt andra uppdrag i rymden. Med på plats i USA fanns även den svenske astronautens dotter, Malin Fuglesang.

– Men tyvärr missade jag uppskjutningen. Jag var tvungen att åka tillbaka till Sverige och skolan, säger hon.

Malin pluggar nämligen på KTH i Stockholm – precis som pappa Christer gjorde.

– Både mamma och pappa pluggade till Civilingenjör med inriktning teknik och fysik. Jag började på handelshögskolan men saknade matte och natur. Så nu pluggar jag till Civilingenjör med inriktning maskinteknik. Jag gillar verkligen studentlivet och kulturen på KTH, säger hon.

Trots pappas framgångar i rymden har dock inte Malin några planer på att själv bli astronaut.

– Nej, jag vill inte bli astronaut. Jag är väldigt intresserad av miljörelaterade ämnen och satsar på min nuvarande utbildning, säger hon och fortsätter:

– Men jag är fascinerad av rymden. Och skulle jag få chansen att åka upp skulle jag självklart ta den.

Jonas Blomquist /MiniMedia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer