Ingenjörer ska tänka ett steg längre

2010-04-19 13:23  
Mikael Gillefalk, projektledare för årets upplaga av Den reflekterande ingenjören. Foto: Privat

Nu är det dags för ingenjörerna att reflektera igen. Det är KTH som drar igång Den reflekterande ingenjören.

Den reflekterande ingenjören är ett ideellt studentprojekt som förhoppningsvis leder till ingenjörer som kan bidra till hållbara samhällen. Nytt för i år är att det utöver föreläsningar blir en workshop också, som handlar om ingenjören som skapare av ”gröna” jobb.

– Hos projektgruppen har vi fokuserat på att aktiviteterna vi erbjuder skall vara riktade till studenterna i sina roller som just blivande ingenjörer och jag hoppas att alla som deltar kommer uppleva just detta, säger Mikael Gillefalk, projektledare för årets upplaga.

På onsdag kan man få höra hur en innovationsprocess utvecklar sig och hur det går till att grunda ett företag. Cleantech-innovatörerna Petra Wadström berättar och det gör också Joakim Byström, via länk från Härnösand. Det gör han dels för att han inte kan flyga till Stockholm nu, dels som en kul demonstration av ”grön it”.

På fredag berättar ingenjören Sofia Billvik hur det är att jobba med internationellt hjälparbete. Hon har tre gånger jobbat som VA-ingenjör för Läkare utan gränser, senast i Haiti efter jordbävningskatastrofen.

I förra veckan drog man i gång med en föreläsning av volontärorganisationen INUG - Ingenjörer och naturvetare utan gränser – om avfallshantering i Sierra Leone.

Det blir också en del föreläsningar om energiutmaningen, grön it och gröna jobb.

Elisabeth Vene

Mer om: Cleantech INUG

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt