Högskolor ska få hyra ut studentlägenheter

Nu ska universitet och högskolor få möjligheten att hyra ut studentbostäder. Detta efter en proposition av högskoleminister Tobias Krantz . – Det är i alla fall ett steg i rätt riktning, säger Kerstin Brolén, generalsekreterare på Svenska Studentbostadsföreningen.

Nu ska lärosätena i storstadsregionerna få engagera sig mer i studenternas boende. Det är högskoleminister Tobias Krantz som i en proposition föreslagit att universitet och högskolor själva ska få hyra ut studentbostäder. Ett förslag som får blandade reaktioner av Svenska Studentbostadsföreningen.

– Vi hade visserligen hoppats på ett tydligare och mer omfattande förslag när det gäller engagemanget i studentbostadsfrågan, men det är i alla fall ett steg i rätt riktning. Även om förslaget inte innebär någon direkt nyproduktion kommer det bli lättare för studentbostadsföretag och lärosäten att samordna bostadsfrågan. I dag gör regelverket att det kan finnas outhyrda studentbostäder trots långa köer, enbart på grund av att lärosätena inte får hyra ut bostäderna de förfogar över, säger Kerstin Brolén,

Jonas Blomquist /MiniMedia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer