Här vill studenterna helst jobba

2011-03-16 14:15  
På bilden syns Peter Malm, chef för HR Center Sverige, Lena Eliasson, personaldirektör ABB Sverige, Andrea Kuhn, rekryteringskonsult ABB Schweiz samt Joakim Forsberg, projektledare Employer Branding ABB Sverige.

ABB har tagit sig tillbaka upp på pallplats. Men det är fortfarande Google som regerar bland teknologerna. Liksom också hos data/it-studenterna.

Teknologerna rankar Ikea som tredje attraktivaste arbetsgivaren och knuffar därmed ner Sony Ericsson i Företagsbarometern, Universums årliga studentrankning av favoritarbetsplatser.

Byggföretagen fortsätter att tappa mark bland civilingenjörsstudenterna. Däremot ligger Skanska fortfarande i topp bland de blivande högskoleingenjörerna, medan både NCC och Peab knuffas ner från prispallen av Google och Sweco.

Att Google återigen befäster sin position som Sveriges attraktivaste arbetsgivare beror bland annat på att deras produkter och tjänster, tror Daniel Wägerth på Universum.

– Men de är också väldigt bra på att sprida stories om hur det är att arbeta på Google, säger han i ett pressmeddelande.

Att de anställda är goda ambassadörer för sin arbetsplats är en framgångsfaktor också bakom ABB:s klättring från förra årets femteplats till andra plats bland teknologerna.

– Jag tror att våra medarbetare berättar att finns stora utvecklingsmöjligheter här och att det är en trevlig arbetsplats, man har kul på jobbet, som också har en internationell touch, säger Lena Eliasson till Ny Teknik.

Hon är jätteglad över priset, som hon tog emot på tisdagskvällen på Universum Awards på Berns salonger i Stockholm.

– Det vi sysslar med på ABB ligger helt rätt i tiden, säger Lena Eliasson och nämner energieffektivisering, smarta elnät och aktiva hus som exempel.

ABB tog också emot Universums förstapris som ideal arbetsgivare inom branschen verkstadsindustrin, för femte året i rad.

Det är tionde året i rad som Universum anordnar Universum Awards. Rankningslistan bygger på svar från cirka 14 000 studenter från Sveriges universitet och högskolor.

Elisabeth Vene

Mer om: Google Ingenjör

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt