Arbetslöshet oroar mest

2009-01-22 12:45  

Rädslan för arbetslöshet är nu större hos jordens befolkning än oron för fattigdom och kriminalitet.

Det visar en global enkät som undersökningsföretaget Ipsos har gjort i 22 länder. Undersökningen gjordes i november förra året, och Sverige är ett av deltagarländerna.

Varselvågen har fått oron för att förlora jobbet att öka med 13 procent och nå toppositionen 41 procent. Bara ett år tidigare låg oron för att förlora jobbet på fjärde plats, skriver nyhetsbyrån Reuters om undersökningen.

På andra plats låg rädslan för fattigdom, kriminalitet och våld. På tredje plats finns skräcken för korruption och politiska skandaler.

Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Storbritannien, Kanada, Kina, Tjeckien, Tyskland, Indien, Frankrike, Italien, Japan, Mexiko, Nederländerna, Polen, Ryssland, Sydkorea, Spanien, Sverige, Turkiet och USA deltog i undersökningen. Skräcken för arbetslöshet toppar när man lägger ihop resultatet. Bryter man ner undersökningen på nationsnivå är sydamerikanerna räddare för våld än arbetslöshet och så har det varit länge, enligt Ipsos.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer