Apple efter Trumps kritik: Vi skapar miljontals jobb

2019-08-16 10:10  
Apple har fått kritik, bland annat från president Donald Trump, för att bolaget lägger ut en stor del av tillverkningen på kinesiska företag. Foto: TT

USA har Apple att tacka för 2,4 miljoner arbetstillfällen i landet, enligt teknikjättens egna beräkningar. Det är 20 procent fler jobb jämfört med en motsvarande uppskattning som Apple gjorde 2017.

Sedan dess har Apples egen arbetsstyrka i USA vuxit från 80.000 till 90.000 personer. Men större delen av ökningen har skett inom företag som Broadcom, som tillverkar delar till Appleprodukter, och hos bolag som utvecklar appar till Apples operativsystem IOS.

Apple avslöjar inga detaljer om beräkningen, som presenteras på bolagets webbplats. Uppskattningar om indirekt skapade jobb kan variera kraftigt, beroende på hur analysen görs.

Läs mer: Apple betalar miljarder för Intels modemenhet

Apple har fått kritik, bland annat från president Donald Trump, för att bolaget lägger ut en stor del av tillverkningen på kinesiska företag. Teknikjätten har som svar pekat på de mångmiljardinvesteringar i produkter och tjänster som Apple gör på hemmaplan.

Mer om: Apple USA

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt