Virtual reality ska behandla aggression

2019-02-28 11:55  
Foto: Xinhua

En nederländsk metod för att behandla aggression ska testas på rättspsykiatriska kliniken i Växjö. Med hjälp av virtual reality får patienter hjälp med att behandla aggression, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Olika typer av provokationer tränas i virtuell miljö, och scenarion kan skräddarsys efter patienternas tidigare erfarenheter. Under behandlingen mäts patientens puls och svettningar.

– Nu kan vi träna på situationer som vi aldrig tidigare kunnat återskapa inne på kliniken. Förhoppningsvis kommer vi kunna ge patienterna verktyg till att hantera situationer utanför kliniken, säger Märta Wallinius, som leder forskningsprojektet på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö, till SVT.

Läs mer: Med nya vr-headsetet lyckas Facebook äntligen göra något rätt

Behandlingsmetoden, som tidigare testats i Nederländerna, bygger på teorier om hur aggressivitet utvecklas utifrån upplevelser i barndom och ungdomsår.

Pilotstudien, som bygger på patienters frivilliga deltagande, kan vara i gång i Växjö nästa år.

Mer om: Virtual Reality

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer