Sverige får innovationsstrategi 2012

2010-12-10 12:49  

Regeringens utlovade innovationsstrategiför Sverige kommer att presenteras under första kvartalet 2012. Det sa Mats Odell, ordförande i näringsutskottet, vid ett seminarium i dag.

Att Sverige ska få en strategi för innovationer var ett av vallöftena från alliansregeringen.

Organisationer som Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA, och Sverige Ingenjörer har i debatten tryckt på och menar att regeringen tagit för lång tid på sig.

http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article3019607.ece

Flera länder har redan sina strategier för att få fart tillväxt och innovation på plats och EU lanserade i början av oktober sin stora satsning på en Innovationsunion.

Vid ett seminarium i dag på förmiddagen om EUs satsning, där forskningskommissionär Máire Geoghegan-Quinn deltog, meddelade Mats Odell, ordförande i riksdagens näringsutskott, att arbetet med att ta fram en svensk innovationsstrategi nu har startat.

- Innovationsfrågorna hr hög prioritet och innovationsstrategin ska vara klar under första kvartalet 2012, sa Mats Odell.

Arbetet samordnas av Näringsdepartementet men meningen är att flera departement ska delta i arbetet tillsammans med olika organisationer och företag.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer