Storfilm om Håkan Lans på gång

2011-02-16 13:24  
Håkan Lans blir snart filmhjälte - både i dokumentärfilm av Felix Etzler och Micharel Collaros och i Strix Dramas kommande spelfilm.

- Ja, det blir en högbudgetfilm om Håkan Lans liv. Nej, vi är inte klara och inga skådespelare är kontrakterade.

Det säger Zoula Pitsiava, producent på Strix Drama som köpt rättigheterna till David Lagercrantz bok ”Ett svenskt geni – berättelsen om Håkan Lans och kriget han startade”.

- Håkan Lans liv är en story om David mot Goliat, den lille uppfinnaren mot de stora internationella företagen som gör allt för att komma över hans uppfinning, säger Zoula Pitsiava till Ny Teknik.

Strix Drama köpte rättigheterna till David Lagercranz succébok för två år sedan. Man anlitade manusförfattaren Fredrik T Olsson och på den vägen är det.

- Det blir ingen lågbudgetfilm. I så fall skulle vi varit klara för länge sedan. Basen är Saltsjöbaden där Håkan Lans bor, men filmen utspelar sig både i Sverige, Tyskland, Japan och USA. Vi kommer att ha skådespelare från flera länder med, säger Zoula Pitsiava.

Det har tidigare gått rykten om att Stellan Skarsgård ska spela Håkan Lans, men Zoula Pitsiava säger varken bu eller bä.

- Det finns inget cast, det finns ingen regissör, det finns inga skådespelare. Du vill väl att jag ska säga Stellan Skarsgård eller Jonny Depp, men har inget namn idag. Ring mig i höst så får vi se, säger Zoula Pitsiava.

Håkan Lans själv säger att han hållit sig borta från filmdiskussionen.

- Det kanske blir både skjuta och biljakter. Vad vet jag. Filmbolaget behöver ju inte hålla sig strikt till verkligheten, säger Håkan Lans.

Läs här om stölden av band i höstas till den kommande dokumentärfilmen om Håkan Lans patentstrid.

Läs här om hur Håkan Lans försvarade sitt USA-patent i Svea Hovrätt i höstas.

Lars Anders Karlberg

Mer om: Patent Innovation

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer