Roboten opererar inuti ditt öga

2016-09-14 08:44  
Roboten opererar inuti ögat. Bild ur BBC:s filmklipp. Foto: BBC

TEKNIKSVEPET. En vanlig kirurg är för instabil för ögonoperationen. Läs ett urval av tekniknyheterna här.

Roboten har genomfört en ögonoperation som en mänsklig kirurg är för ostadig på handen för att klara av, skriver Engadget. Kolla in BBC:s webbfilm om det här nedanför.

Kritikerna har ogillat att Apple plockar bort hörlursporten på Iphone 7. Risken för att tappa hörlurarna har hört till den högljudda kritiken. Det får Apple-vd:n Tim Cook att sura och berätta att han minsann har dansat loss utan att de nya trådlösa hörlurarna trillat ur öronen, skriver Daily Mail. Vad för typ av dans det handlar om förtäljer tyvärr inte historien.

Apples vd Tim Cook. Foto: Alamy

Tekniken som läser av hjärnvågor får apor att skriva Shakespeare. Forskare vid Stanfords universitet ligger bakom tekniken, som på sikt skulle kunna vara en hjälp för människor med talproblem, skriver Science Alert.

Amerikanska forskare har hittat kopplingar mellan skadliga kemikalier i vanligt inomhusdamm och ohälsa. Den coctail av kemikalier som återfunnits riskerar leda till infertilitet, cancer och andra sjukdomar, skriver the Guardian.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer